Уголемяване на гърди

Днес уголемяването на гърди е една от най-популярните процедури в естетичната хирургия.  Извършва се в случаи на възстановителна операция на неоформени гърди, наличие на асиметрия, загуба на обем, в следствие на раждане, кърмене и/или загуба на тегло (в комбинация с повдигане на гърдите) или при предшестваща мамектомия (резекция на гърдата).

С тази процедура ще допринесете за подобряване, възвръщане или възстановяване на красивите пропорции на тялото.

Операциите на бюста, според нуждите на пациентите могат да бъдат:

Увеличаване на бюста (аугментационна мамопластика) – тази операция се прави с цел да се подобри външния вид, формата на гърдите и тяхния обем.

Намаляне на бюста (редукционна мамопластика) – процедура подходяща за жени с голям бюст, който причинява дискомфорт като например болки във врата и кръста, чувство за умора или слабост.

Реконструкция на гърдата –операция, която се извършва при жени, претърпели мастектомия като метод за лечение на рак на гърдата. Чрез този метод се възстановяват отново формата и обема на гърдите.

Поставянето на импланти може да стане по няколко начина:

Инфрамамарен – с разрез под гърдата

Това е най-често използвания метод за поставяне на импланти. Дължината на разреза, който се прави е: 3-4 см при поставянето на кръгли импланти и с един-един и половина сантиметра повече при поставянето на същия тип анатомични импланти.

Разрез около ареолата

Този тип операция  е подходяща за поставяне на всякакъв вид импланти. Използва се често, защото дава добър достъп до всяка част на гърдата. В пълен кръг този разрез се прилага в случаите на повдигане и уголемяване на бюста с импланти.

Разрез през мишницата

Почти незабележим при пълно зарастване. Често се съчетава с ендоскопско отпрепариране на джоба за импланта. Този начин е с най-естетичен резултат –  белегът е малък и добре скрит в естествената гънка на мишницата, а подгръдните тъкани, които придържат имплантите са напълно здрави и незасегнати. Тази техника е по-сложна и изисква допълнителна квалификация от страна на хирурга

Какво съветваме?

Като начало консултацията с пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура ще се постигне оптимално подобряване на очертанията на гърдите ви.

Как да се подготвите за операцията?

Пластичният хирург ще обясни всичко необходимо за процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат направени инструкции относно  тестове и лекарства, медикаменти в самия ден на операцията, информация за вида упойка.

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения.

За кого е подходяща операцията за поставяне на гръдни импланти?

  • За всички жени над 18 г., които желаят да възстановят обема на бюста, загубен поради намаляване на теглото или бременност. За тези, които искат да постигнат по-добра симетрия, когато гърдите са непропорционални като размер и/или форма.  За тези, които желаят да подобрят формата на гърдите, които са увиснали или са загубили стегнатия си вид (ползва се повдигане на гърдите). Също така за възстановяване на гърдата при лечение на рак, травма, генетична или наследствена аномалия.
доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULIA AESTHETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.

Други процедури гърди

Скъпи клиенти, представяме Ви най-търсените процедури в клиниката

Процедури гърди

Повдигане на гърди

Процедури гърди

Уголемяване на гърди

Процедури гърди

Намаляване на гърди