Дермални филъри

Филърите са гелообразни пълнители, направени от хиалуронова киселина, която естествено се намира в кожата. Те имат една уникална способност и тя е да съхраняват влагата в кожата. Основното им предназнчение е да попъклнипт загубени обеми в лицето и тялото, да корегират бръчки и форми.

Защо филъри с хиалуронова киселина?

Защото тя придава на кожата пухкав, свеж и хидратиран вид.  

Веднъж инжектирани, те започват да се интегрират в междуклетъчното пространство, привличайки водни молекули и хидратирайки околната тъкан. С времето се абсорбират и разграждат, което предполага тяхното повторно внасяне.

В какви случаи изпозваме дермалните филъри?

✔  Корекция на бръчките

✔  Попълване на хлътнатините по лицето

✔  Запълване на торбичките под очите

✔  Оформяне на носа и скулите

✔  Корекция на назолабиални бръчки

✔  Увеличаване обема на устните

✔  Запълване на хлътнатините в областта на брадичката

За кого са подходящи тези процедури, има ли възрастово ограничение?

Дермалните филъри представляват коктейл от натурални или синтетични материали, които се инжектират директно в кожата с цел придаване на обем в определена зона до изглаждането на съответната бръчка или хлътнатина.

Техния ефект може да да продължи от шест месеца до две години, което зависи разбира се от вида на използвания филър, индивидуални показания и начин на живот при пациента.

Трябва да знаем, че съществува специфична разлика между филърите и ботулиновия токсин (ботокса).

Общото е, че и при двете процедури има убождане/инжектиране на определен продукт. Различното е, че ботулиновия токсин (ботокса) се инжектира в мускулите в зоната на челото и бръчките около очите (пачи крак), като блокира движението на мускулите, водещо до появата на тези бръчки. При филърите – има ефект на запълване на изгубени обеми. Те не спират действието на мускулите. За да се постигне максимален ефект при пациента, могат да бъдат съчетани двата метода, с цел по-силно изразен подмладяващ ефект.

Какви видове филъри познаваме?

В медицината се срещат две големи групи дермални филъри – натурални и синтетични.

Към групата на натуралните филъри – спада хиалуронова киселина. Това са пълнители, които крият много малък риск от алергична реакция.  Резултатът е мигновен,  а продължителността от 6-18 месеца. С времето, хиалурона се разгражда в тялото и ефекта отслабва. 

При синтетичните филъри, страничните фекти и алергични реакции са много повече, все пак инжектираме изкуствен продукт, който не се разгражда и абсорбира от организма ни.

Има ли рискове при процедурата?

Евентуалните рискове с  процедурата са свързани единствено със странични ефекти – отоци, синини, бучки, зачервяване. Разбира се това е строго индивидуално, зависи от самия инжекционен продукт и качеството му. Да не подценяваме и работата на специалиста – тъй като съществуват различни техники.

Съветваме много подробно и добре да проучвате човека, при който ще правите подобна процедура. Да се уверите, че е с медицинско образование, че е преминал необходимите обучения и разполага със сертификати за работа с продукта.

Какво съветваме?

Консултацията с пластичен хирург е първото нещо, което съветваме да направите относно процедура за поставяне на филъри. По време на консултацията ще бъдат обсъдени всички възможно варианти за желаната от Вас корекция, ще бъдат обсъдени евентуални рискове, период на възстановяване и грижа за кожата след това.

доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULIA AESTHETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.

Други процедури лице

Скъпи клиенти, представяме Ви най-търсените процедури в клиниката

Процедури лице

Дермални филъри

Процедури лице

Ботулинов токсин

Процедури лице

Мезотерапия

Процедури лице

Inus