Ринопластика (пластика на носа)

Носът е разположен в средната част на лицето, което означава че формата му  и размера играят важна роля за външния вид на лицето.

Ринопластиката  (пластика на носа) представлява процедура която има за цел да промени формата  и размера на носа, както и костната и хрущялната му структура и трите му проекци, който са височина,  дължина и ширина.

Хирургичните корекции при тази процедура може да бъдат съответно за:

 

Стесняване на ноздрите

Стесняване на носа

Да се оформи върха на носа

Да се намали формата му

Премахване на гърбица

Изправяне на носна преграда

Моделиране на носа

Оперативните достъпи при ринопластиката са основно два : отворен и затворен метод. 

При отворения метод се прави разрез в най-ниската част на носната преграда която се намира между двете ноздри. Разреза продължава от вътрешната страна , повдига се кожата и меките тъкани от подлежащата носна стуктура и се правят съответните корекции. При отворения метод възтановителния период е по продължителен и остава малък белек на мястото на разреза .

При затворения метод- разрезът тук е от вътрешната страна на ноздрите. Хрущяла и костта се отделя от кожата и се правят съотнетните корекци . Тук външен белег няма.

Вторична ринопластика – тя се прави когато не е постигнат резултатът напълно от първата операция. Тя се прави най – рано една година след първата ринопластика.

Най-добрата оперативна техника  безспорно има отношение към постигането на максимални и предвидими резултати, но само тя не е достатъчна. Необходими са чувство за симетрия и асиметрия, познаване психологията на пациентите и техните изисквания, както и всички подорбности, свързани с операцията. 

Какво съветваме?

Като начало консултацията с пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура ще се постигне оптимално подобряване формата на носа ви .

Как да се подготвите за операцията?

Пластичният хирург ще обясни всичко необходимо за процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат направени инструкции относно  тестове и лекарства, медикаменти в самия ден на операцията, информация за вида упойка.

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения.

За кого е подходяща операцията на носа?

  • За всички мъже и жени, които желаят да подобрят формата, обема или размера на носа си. За тези, които са претърпели някаква травма или нараняване, имат физиологичен проблем, който нарушава нормалното функциониране, свързано с дишане и т.н. За тези, които искат да постигнат по-добра симетрия, когато не е налице такава.

Как протича операцията?

Ринопластиката се извършва с обща упойка. Спрямо индивидуалните особености и сложността на операцията, може да продължи оти варира между 2-3 часа. часа.

В практиката се използват два основни метода за корекция на носа – отворен и затворен.

доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULIA AESTHETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.