Ботулинов токсин (Ботокс)

С напредване на възрастта се задълбочават мимическите бръчки и бръчките свързани със загубата на обем, с две думи – динамични и статични бръчки, което води до състаряване вида на лицето.

В тези случаи прибягваме до инжектиране на ботулинов токсин (ботокс), който представлява естествен, пречистен протеин. Използва се за временно отпускане на лицевите мускули, които със съкращаването си причиняват линии и бръчки.

Ботулиновия токсин се синтезира от специфичен вид бактерии –Clostridium Вotulinum. В природата този вид бактерии съществуват в безкислородна среда. Също така познаваме 2 вида ботулинов токсин (А и Б), като за медицински цели се използва основно тип А и много рядко Б.

Botox е оригиналната и най-известната търговска марка и един от най-тестваните продукти на пазара. Той е резултат от 20 годишни изследвания и се използва широко в медицината. 

Как действа той?

Ботулиновият токсин е невротоксин и ролята му е да блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. В следствие се получава отпускане на мускула и той спира да се съкращава.

В нормално състояние човек използва мимическите мускули за да покаже своите емоции – ние присвиваме очи, вдигаме вежди, сбръчкваме челото си, ако сме ядосани… Всички тези движения поддържат тонуса на кожата на лицето и придават индивидуални характеристики на всеки отделен човек.

С напредване на годините тези мимически движения водят до появата на бръчки и линии, които във времето се задълбочават и ни придават изморен вид.

Именно тогава повечето от нас започват да се оглеждат и обмислят корекция с инжектиране на ботулинов токсин.

Ботоксът се използва за ефективна корекция на:

✔ Хоризонтални бръчки на челото

✔„Гневната” бръчка между веждите

✔ Бръчки тип „пачи крак” – около очите

✔ Бръчки на носа

✔ Бръчки в ъгъла на устата

✔ Бръчки на шията

✔ Бръчки на деколтето

Какво да очакваме след процедура с ботулинов токсин?

Процедурите свързани с ботулинов токсин, не налагат престой и специално възстановяване след процедурата. Може да имате леки наранявания и подуване директно след инжектиране, поради въвеждането на продукта с иглата. Това преминава бързо в рамките на дни.  В дългосрочен период, странични ефекти не се забелязват, което дава възможност на пациента да се заеме с обичайните си занимания и ежедневие.

За кого са подходящи тези процедури и има ли възрастово ограничение?

Инжектирането на ботулинов токсин може да бъде направено върху широка група пациенти. Използваме го главно с цел подмладяване, намаляване и корекция на фини линии и бръчки.  Разбира се препоръчваме това да стане на възраст след 30 години, но ако мимиката на пациента е активна и има ясно изразени бръчки, може да стане и по-рано.  

Какво съветваме?

Консултацията с пластичен хирург е първото нещо, което съветваме да направите относно процедура за поставяне на ботулинов токсин (ботокс). По време на консултацията ще бъдат обсъдени всички възможно варианти за желаната от Вас корекция, ще бъдат обсъдени евентуални рискове, период на възстановяване и грижа за кожата след това.

доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULIA AESTHETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.

Други процедури лице

Скъпи клиенти, представяме Ви най-търсените процедури в клиниката

Процедури лице

Дермални филъри

Процедури лице

Ботулинов токсин

Процедури лице

Мезотерапия

Процедури лице

Inus