Блефаропластика

Блефаропластиката представлява оперативна процедура за коригиране на клепачите на очите, която има за цел да подобри, освежи и отвори погледа, с което се придава по-младежки вид на окото.

С напредване на възраста еластичноста на кожата и тонуса на тонуса на кожатата намаляват. В областа на клепачите това води до отпускане на кожата и мускулите и оформяне на излишък (мастни сакове) под формата на торбички на долните клепачи , което придава уморен вид на очите. 

Блефаропластиката се разделя на

– Горна блефаропластика – тук корекцията на горните клепачи се извършва с  отстраняване на излишната кожа, орбиталния мускул и пролабиралите  мастни херниации. Разрезът е по дължината на горния клепач, който е добре скрит в гънката на окото.

– Долна блефаропластика- стремежът е мастната тъкан от херниациите да се запази и с нея да се тапицира долния ръб на орбитата , на понякога се налага остраняването,  и на мастната тъкан ,отстранява излишък от кожа и хипертрофичен орбикуларен мускул, подсилва се външният ъгъл на очната цепка. Белезите са скрити в гънката под мигления ръб на 2мм. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

– Комбинирана блефаропластика -горна и долна.

Операцията се извършва с локална анестезия и венозна седация . Веметраенето е час , час и половина

Какво съветваме?

Като за начало – консултацията с пластичен хирург за повдигане на клепачи е първи етап за максимално подобряване на визията ви. По време на консултацията, съветваме да разпитате за всички възможности, относно операцията и реконструкцията на клепача. Задължително поговорете за вашето здравословно състояние, всички варианти, подробна информация за курса на лечение, допълнителни процедури.

Как да се подготвите за операцията?

Пластичният хирург ще обясни всичко необходимо за процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат направени инструкции относно  тестове и лекарства, медикаменти в самия ден на операцията, информация за вида упойка.

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения.

Какво да очаквам след процедурата?

След операцията може да получите сълзене, сърбеж, парене в очите, сухота в очите, чувствителност към светлина и замъглено или двойно виждане, което може да се задържи за няколко дни. Капките и мехлемите за очи могат много успешно да повлияят тези симптоми. Съществува риск от асиметрия на горния клепач, а при долния е възможно да се получи придърпване на кожата надолу. Макар и много рядко може да се получи кръвоизлив, който ако не бъде отстранен на време може да затрудни виждането. При правилно извършена техника усложненията се свеждат до минимум.

доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULY AESTETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.

Други процедури лице

Скъпи клиенти, представяме Ви най-търсените процедури в клиниката

Процедури лице

Дермални филъри

Процедури лице

Ботулинов токсин

Процедури лице

Мезотерапия

Процедури лице

Inus