абдоминопластика

Абдоминопластика - мечтания плосък корем

След като отслабнат значително, голяма част от хората, забелязват, че кожата на корема им не може да се прибере напълно и увисва. Получава се т. нар. “престилка”, която се премахва с абдопинопластиката.

Абдоминопластика (пластика на корема) е хирургична интервенция при която се извършва  отстраняване на излишната кожа и мастна тъкан и коригиране на мускулите на коремната стена, отпуснати след една или повече бременности или загуба на килограми (отслабване). 

Оперативната техника при Абдоминопластика се състои от хоризонтален разрез, направен над срамната кост, ниско долу в коремната област и отлепяне на кожния слой от мускулната обвивка до подребрената дъга, запазвайки пъпа върху коремната стена и се прави т.нар.апликация на предната коремна стена. Обвивката на мускулите се прегъва и те се зашиват помежду си. Остатъкът от кожа се премахва. Зашиването е с интрадермален козметичен шев, като се използват абсорбируеми конци. Поставя се дренаж. 

Операцията се извършва с пълна упойка. Времетраенетое 2.5 – 3 часа. Конците на пъпа се свалят на 7-ия ден, а другите на 14-ия ден. Толкова е и възстановителният период, като е добре пациентът да отдели максималното за това време. След 10 дена може да се върне на работа.

Мини абдоминопластика (малка коремна пластика)

Малката коремна пластика е вариант на класическата коремна пластика, която е средна по обем хирургична интервенция.

Тя спада към техниките, при които се запазва известно количество кожа, мастна тъкан, както и част от отпусната кожа на коремните стени около пъпа.

Крайният белег е по-малък от този, който остава след класическата коремна пластика.

Какво съветваме?

Като начало консултацията с пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура ще се постигне оптимални резултати за корекция контура на корема.

Как да се подготвите за операцията?

Пластичният хирург ще обясни всичко необходимо за процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат направени инструкции относно  тестове и лекарства, медикаменти в самия ден на операцията, информация за вида упойка.

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения.

Очаквани резултати?

Финалните резултати идват обикновено след 2-3 месеца от операцията. Коремът ще има красив и плосък контур, който разбира се за да задържите във времето трябва да се поддържа със спорт и здравословно хранене.

доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULIA AESTHETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.