намаляване на гърди

Намаляване на гърди

Намаляването на гърди се нарича редукционна мамапластика. Това е хирургична процедура, при която се прави  корекция размера на големи, увиснали гърди, които са непропорционални на женското тяло и причиняват физически дискомфорт.

Процедурата по редуциране на гърдите е много комплексна, тъй като тя включва както намаляване самия обем на гърдите, така и корекция за оформяне  и повдигане.  С този вид операция много добре се коригира и асиметрия в обема на гърдите. В резултат пациента получава добре изглеждащ и проппорционален на тялото бюст. При намаляване на гърдите се  отстранява излишна кожа и тъкан.

Какво съветваме?

Като начало консултацията с пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура ще се постигне оптимално подобряване на формата и големината на гърдите ви.

Как да се подготвите за операцията?

Пластичният хирург ще обясни всичко необходимо за процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат направени инструкции относно  тестове и лекарства, медикаменти в самия ден на операцията, информация за вида упойка.

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения.

Как протича операцията?

  • Операцията се извършва с обща анестезия. Обикновено трае между 3 часа.

    Операцията се извършва с обща анестезия. Обикновено трае между 3 часа. Поради големия размер на гърдите се използва оперативна техника, която налага да се направят три разреза – един около ареолата, един вертикален, спускащ се от долната страна на ареолата до гънката на гърдата и един хоризонтален, минаващ по гънгата на гърдата. Получава се разрез тип “котва”.

    По време на операцията зърното с ареолата се повдигат и преместват на предварително определено място. Ареолите се намаляват. Премахват се кожа, подкожие, жлеза и се оформя новия по-стегнат вид на гърдата. Разрезите се зашиват и се слагат аспирационни дренажи.

    При Гигантомастия или пациенти с /огромен бюст/ ареолите трябва да се преместят на много голяма разстояние, което налага да се отделят от подлежащата тъкан като свободен трансплантат и да се присадят на новото място. В този случай се губи напълно чувствителността на зърното и възможността за кърмене, защото се прекъсва връзката с млечните канали и жлези.

Какво да очакваме като резултат?

За разлика от други пластични операции, при операция за намаляване на гърдите – ефекта е не само естетичен, но и фичически. Проблеми като болки във врата, гърба, раменете или честото главоболие – ще изчезнат, предвид новия размер на гърдите.

Резултатът е окончателен,  с течение на времето гърдите могат единствено да загубят част от своята форма и под действието на гравитацията леко да се отпуснат. Редовното носене на специален сутиен може значително да забави този процес.

доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULIA AESTHETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.

Други процедури гърди

Скъпи клиенти, представяме Ви най-търсените процедури в клиниката

Процедури гърди

Повдигане на гърди

Процедури гърди

Уголемяване на гърди

Процедури гърди

Намаляване на гърди