Повдигане на гърди

Процедурата за повдигане на гърдите се нарича наричана още мастопексия (mastopexy). Нейната цел е да се подобри формата на женските гърди – бюстът да изглежда по-стегнат и привлекателен. Тази процедура се прилага при жени, при които гърдите са с достатъчно обем, но са увиснали.

Това увисване /птоза/ може да е вследствие на бременност, кърмене, рязко покачване на тегло, генетични фактори или да е резултат от напредването на възрастта.

Характеризира се с отпускане на кожата и загуба на нейната еластичност, горният полюс на гърдите се празни, като ареолота и цялата гръдна жлеза падат под гръдната гънка. 

Как протича операцията?

Самата операция е комплексна, тъй като се прави цялостна корекция на гърдите. Зърното с ареолата се преместват, цялата гърда се оформя, придобива заоблен вид и по-висок стоеж. Така бюстът на пациента изглежда по-стегнат и привлекателен. Времетраенето е около 2 часа.

Броят и големината на разрезите се определя от степента на увисване. В по-голямата част от случаите се използва техниката, известна като вертикална мамапластика , при която се правят два разреза – един около ареолата и един вертикален, спускащ се от долната страна на ареолата до гръдната гънка. В много редки случаи, при висока степен на птоза се прави и трети хоризонтален разрез точно по гънката на гърдата. Получава се разрез тип “котва”, но тъй като остава повече белези не е сред предпочитаните и се използва само при необходимост.

Други процедури

Процедурата може да се комбинира с поставянето на гръдни импланти, в зависимост от анатомичните фактори и нуждите на пациентката.

Повдигането на гърди може да се съчетае и с други, подходящи за пациента, процедури по лицето и тялото. Тези въпроси следва да бъдат обсъдени по време на консултацията.

Какво съветваме?

Като начало консултацията с пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура ще се постигне оптимално подобряване на очертанията на гърдите ви.

Как да се подготвите за операцията?

Пластичният хирург ще обясни всичко необходимо за процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат направени инструкции относно  тестове и лекарства, медикаменти в самия ден на операцията, информация за вида упойка.

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения.

Какво следва след операцията?

След приключване на корецията, върху разрезите ще бъдат поставени превръзки. Ще бъде поставена еластична превръзка. Добре е да се използва специално поддържащо бельо –  сутиен, който ще сведе до минимум появата на отоци.  

доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULIA AESTHETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.

Други процедури гърди

Скъпи клиенти, представяме Ви най-търсените процедури в клиниката

Процедури гърди

Повдигане на гърди

Процедури гърди

Уголемяване на гърди

Процедури гърди

Намаляване на гърди