ринопластика

Носът като център на всичко! – Ринопластика

Красивото лице е свързано с баланс и пропорция – носът като център на всичко!

С помощта на добър пластичен хирург, носът може да бъде преоформен и усъвършенстван, за да подобри естествената красота на пациента.

Какво е ринопластика?

Ринопластиката или операция за оформяне на носа – има за цел да  подобри неговата форма, размер, симетрия спрямо лицето. Това е процедура, която може да бъде подобряваща живота процедура – пациентите често констатират, че цялостният им външен вид се е подобрил, тъй като носът, който имат след операцията, изглежда естествен и напълно отговарящ на чертите на лицето им.

Какво може да променим в носа си?

Целите на оформяне на носа са толкова индивидуални, колкото и пациентите, избрали да направят процедурата – ринопластика. Чрез скулптиране на носните структури – включително костите, хрущялите и кожата, пластичният хирург може да помогне за постигане на едно или повече от следните неща при корекция на носа:

Изправяне на изкривен нос
Изглаждане на подутини
Намаляванете дължината на прекалено изпъкнал носен връх
Корекция на нос, който е твърде широк за лицето
Намаляваане размера на носа
Възстановяване симетрията на носа след травма
Коригиране на носни прегради

Подходящ кандидат ли съм за ринопластика?

Процедурата за корекция на носа е еднакво подходяща както за жени, така и за мъже. Оформянето на носа е една от най-популярните процедури в пластичната хирургия, дори и тийнеджъри, въпреки че консултацията с пациента преди самата процедура, може да потвърди наистина дали процедурата е належаща и  готов ли е младият пациент за ринопластика. Физически носът трябва да бъде напълно развит – обикновено около 14-годишна възраст за момичета и 16-годишна за момчета. По-младите пациенти също трябва да демонстрират емоционална зрялост и разбиране относно процеса на козметичната хирургия.

Важно е също така пациентите да имат реалиситни очаквания за процедурата!

Ринопластиката може да ви помогне да подобрите съществуващия си нос, но не може да осигури „съвършенство“, нито да ви даде носа на някой друг. Добрият пластичен хирург ще ви обясни какво е възможно и ще ви помогне да постигнете носа, който ще изглежда естествено на вашите уникални черти!