важни неща относно уголемяването на гърдите

Важни неща, които трябва да знаете за уголемяването на гърдите

Какво представлява?

Подобряването на външния вид на гърдите се извършва с цел да се увеличи размерът и да се подобри формата на гърдите на жената. То се прави предимно с импланти. Съществуват редица причини, поради които жените избират тази интервенция. Например при наличие на значителна асиметрия; загуба на обем на гърдите поради значително отслабване или бременност; в следствие на онкологично заболяване или като цяло за подобряване на формата и обема на гърдите и създаване на цялостен баланс, който да хармонизира с тялото.

Какви гръдни импланти се предлагат?

Имплантите за гърди са съставени от силиконова обвивка, която е пълна с кохезивен силиконов гел. В крайна сметка решението какви импланти ще се използват се свежда до естетическите цели и личните предпочитания. Освен материала, имплантите също така се предлагат в различни форми и размери. Кръглите импланти са доста популярни и обикновено се избират от жени, които искат значително повдигане, сцепление и пълнота, а капковидните импланти(анатомични) в някои случаи могат да дадат по-естествена проекция и пълнота на гърдите. Силиконовите импланти са пълни със специален медицински гел, който има за цел да създаде по-естествено усещане и поглед към гърдите.

важни неща относно уголемяването на гърдите

Кои са подходящите пациенти?

За тази интервенция няма строго определена възраст. Подходящи са всички дами, които желаят да подобрят формата на гърдите си, да постигнат симетрия или просто да подобрят самочувствието си. От дамите се изисква да бъдат: в добро общо здраве във или близо до своето тегло да не са бременни или кърмещи.

Какво да очакваме по време на процедурата?

Операцията обикновено се извършва с обща анестезия. По време на операцията хирургът използва малки разрези, за да създаде „джоб“ и да направи място за импланта. След като имплантът бъде позициониран, разрезите ще бъдат затворени и превързани. Цялата процедура обикновено трае 2 часа или по-малко и пациентите могат да се приберат вкъщи скоро след това.

Има ли потенциални рискове от тази процедура и какви са те?

Както при всяка операция, съществуват потенциални рискове, за които трябва да сте наясно, включително:

  • Инфекция
  • Болки
  • Чувствителност

Но тук изключително важна роля играе комуникацията с вашия хирург – да обсъдите какви са вашите очаквания, какви са потенциалните рискове които може да има и да вземете съвместно най-правилното решение, с което рисковете ще бъдат сведени до минимум, а резутатът ще бъде естетически издържан.

Колко време отнема възстановяването?

Възстановяването варира при всеки пациент, така че общото време за възстановяване на всеки човек може да е различно. Пълното възстановяване варира от 4 до 6 седмици. Повечето пациенти се чувстват значително по-добре в рамките на 1 седмица след операцията, но обикновено се препоръчва да се придържат към лека активност и да не се правят тежки упражнения, докато пациентът не се възстанови напълно.Изключително важно за възстановяването след поставяне на импланти, е носенето на подходящо следоперативно бельо.

Ще има ли белези?

Всички разрези на кожата оставят някакъв вид белег, но в повечето случаи те зарастват много бързо и стават трудно различими с времето. Метода на поставяне на импланта играе най-важна роля що се отнася до белзите след операция. И въпреки, че съществуват редица методи за поставяне на гръдни импланти, най-добър резултат се постига, когато имплантите се поставят под гръдния мускул с разрез през мишницата. Така имплантът е поставен стабилно като травмите и рисковете за гърдата са сведени до минимум и белегът остава добре скрит в подмишничната ямка. А съвсем скоро ще забравиш, че го е имало изобщо! 😉

Повече за процедурата по уголемяване на гърди виж ТУК.