Липоскулптура и липофилинг

Липоскулптурата представлява комбинирана процедура за оформяне на тялото, която съчетава две отделни процедури– липосукция и липофилинг.

С липосукцията се постига редуциране на мастния обем от определени зони, след което се извършва липофилинг – с част от взетите и пречистени мастни клетки се придава обем на други части от тялото.

Липосукцията, която се извършва в случая, обикновено е голяма по обем, на различни зони. Събира се значително количество мастна тъкан, която в последствие се трансферира на небходимите места, като дава видим резултат.

Липоскулптура

Това е техника, при която се използват малки количества мазнини, за да се промени и оформи силуета на тялото. Прилага се в следните зони:

корем

бедра

врат

бузи

устни

Липофилинг на гърди

Процедурата липофилинг на гърди спада към липоскулптурата, тъй като изисква голямо количество взета мазнина, която впоследствие са поставя в гърдите. Целта е да се придаде по-малък обем отколкото, ако се използват силиконови импланти. Тя е по-малко инвазивна и съответно с по-кратък възстановителен период, за разлика от операция за поставяне на гръдни импланти.

Как протича процедурата липоскулптура и какво е нейното времетраене?

В зависимост от обема мастна тъкан, която трябва да бъде взета и трансферирана, процедурата може да се извърши с местна анестезия или с пълна упойка. Обикновено продължителността е между 2 – 4ч., в зависимост от обема на операцията.

Повече за процедурата Липосукция, вижте ТУК

Повече за процедурата Липофилинг вижте ТУК

Резултати от липоскулптура:

Липоскулптурата е отлична процедура, която извайва тялото. В зоните, на които е направина липосукция не се натрупват повече мазнини, а на местата, където е направено попълване с мастна тъкан, трайно се запазват около 30% от първоначалния обем. Необходими са два месеца, за да се видят трайните резултати от липоскулптурата.

Какво съветваме?

Като начало консултацията с пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура ще се постигне оптимални резултати за корекция контура на корема.

Как да се подготвите за операцията?

Пластичният хирург ще обясни всичко необходимо за процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат направени инструкции относно тестове и лекарства, медикаменти в самия ден на операцията, информация за вида упойка.

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения.

доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULY AESTETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.

Други процедури лице

Скъпи клиенти, представяме Ви най-търсените процедури в клиниката

Процедури лице

Дермални филъри

Процедури лице

Ботулинов токсин

Процедури лице

Мезотерапия

Процедури лице

Inus