Липофилинг

Липофилингът е процедура, при която се използва собствена мастна тъкан, за да се придаде обем и да се скулптурират различни части на човешкото тяло. Най-често се прилага за подмладяване на лицето – запълват се и се изглаждат назолабиалните гънки, придава се обем на скулите и бузите. Липофилингът е най-безопасният метод за попълване на хлътнатините под очите.

Също така е чудесен метод за увеличаване на устните. Използва се още за коригиране на неравностите в следствие на липосукция, при реконструкция на гърди, за подмладяване дланите на ръцете и др.

Времетраенето на процедурата липофилинг е между 1,5 – 3ч., в зависимост от обема мастна тъкан, която трябва да бъде трансферирана. Обикновено се извършва с местна упойка.

Започва се като се вземе мастна тъкан, най-често от корема или бедрата. Това става като се направи малък разрез на предварително обезболеното донорно място и с помощта на фина канюла се извлича необходимото количество мастна
тъкан. След това мастната тъкан се пречиства и с помощта на друга канюла се инжектира в желаната област.

Липофилинг на гърди

Процедурата липофилинг на гърди спада към липоскулптурата, тъй като изисква голямо количество взета мазнина, която впоследствие са поставя в гърдите. Целта е да се придаде по-малък обем отколкото, ако се използват силиконови импланти. Тя е по-малко инвазивна и съответно с по-кратък възстановителен период, за разлика от операция за поставяне на гръдни импланти.

Резултати от липофилинг

Липофилингът е отлична процедура, която има за цел да извае и моделира тялото. Като цяло това е с отличен резултат. Използва се собствената мастна тъкан от пациента – така подмладяването става по абсолютно естествен начин и се избягва напълно риска от алергична реакция. Обикновено след 1.5-2 месеца, трайно остават до 30%-50%.

Какво съветваме?

Като начало консултацията с пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура ще се постигне оптимални резултати за корекция моделиране на тялото.

Как да се подготвите за операцията?

Пластичният хирург ще обясни всичко необходимо за процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат направени инструкции относно  тестове и лекарства, медикаменти в самия ден на операцията, информация за вида упойка. Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални
усложнения.

доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULY AESTETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.

Други процедури лице

Скъпи клиенти, представяме Ви най-търсените процедури в клиниката

Процедури лице

Дермални филъри

Процедури лице

Ботулинов токсин

Процедури лице

Мезотерапия

Процедури лице

Inus