Ползите от това да направим пластична операция през зимата

Мъжете и жените се обръщат към пластичната хирургия по различни причини. Това може да бъде както решаване на здравословен, естетичен или друг проблем, така и за общо повишаване на увереността и самочувствието им. 

И обикновено повечето пациенти проявяват това желание и прибягват към действие през по-топлите месеци, когато физиката е изложена на показа – по бански костюм, къси панталони или пола. 

За съжаление, пластичната хирургия е сложен многоетапен процес. Тя изисква планиране, подготовка за операцията и има период за възстановяване. Този период на възстановяване може да продължи от няколко дни – до няколко месеца.

За да сте сигурни, че възстановяването след пластична операция няма да попречи на летните ви планове, помислете за планиране на процедурата през зимата, така че да имате достатъчно време да се възстановите!

пластична операция през зимата

Белезите избледняват по-бързо

Наясно сме, че белезите са неизбежна част от пластичната хирургия или какъвто и да е друг вид операция. Дори след зарастването на раната, те могат да бъдат зачервени, релефни и подути. И въпреки, че понякога отнема месеци, докато всички обезцветявания избледнеят до крайния си вид, по-сериозно зарастване на белезите се случва през първите няколко месеца. 

Избирайки да направите операция през зимата, вие давате достатъчно време на белезите си, да се излекуват и избледнеят преди лятото, когато най-вероятно ще искате да покажете фигурата си!  

Това време може да бъде особено полезно за операция свързана с корекция на корема – абдоминопластика, уголемяване и повдигане на гърдите или липосукция.

Подуванията изчезват по-бързо

Точно както на белезите може да отнеме месеци, за да загубят първоначалното си зачервяване, подуването може да присъства също продължително време. Повечето отоци отшумяват след няколко седмици, но останалата част от тях може да отнеме до 6 месеца, за да се разсеят напълно. Наличието на това подуване влияе върху цялостното качество на вашите резултати и възпрепятства появата на финалния контур.

Планирайте операцията си на време, така че всички очаквани отоци да изчезнат преди начало на лятото.

пластична операция през зимата

Студеното време позволява по-лесно прикриване

Зимата е сезона, който позволява по-лесно прикриване възстановителните процеси след операция. Дълги ръкави, широки пуловери и шалове позволяват да скрием третираните зони, докато не се почувстваме готови да покажем резултатите си! И не само – студеното време предполага по-малко усложнения, евентуално потене и инфектиране на разрезите. Точно затова и голяма част от пластично-естетичните процедури се извършват в този сезона от годината.

Запишете си час за консултация, за да обсъдите с вашия пластичен хирург всички възможни етапи от процедурата. 

Преди самата операция:

Направете си списък с въпроси.  Попитайте хирурга за всичко, което ви интересува, преди операцията. Задайте всички въпроси, на които търсите отговори и се информирайте обстойно за протичането на операцията, както и за пост-оперативния период. 

Важно е да се чувствате спокойни и да имате доверие на лекаря, който ще ви оперира, за да мине всичко максимално добре. Обсъдете какво точно ще се направи, как ще бъде направено и какви резултати можете да очаквате.