Брахиопластика и липосукция за красиви ръце?

Мечтаете за елегантни, стегнати и добре оформени ръце за лятото? 

Може да ги имате, благодарение на различни техники и методи в пластичната и естетична хирургия. Дали подходът да бъде липосукция или брахиопластика, изборът зависи както от индивидуалните показания, така и след консултация с пластичен хирург. 

Липосукцията е добър метод, тогава когато кожата е в добро състояние, не е увиснала след рязко отслабване и мастната тъкан е в умерени количества.

Обикновено с помощта на два малки разреза, единият близо до горната част на подмишницата, а другият над лакътя, липосукционната канюла изтегля мазнините от ръката, давайки оптимални резултати.

След липосукцията ще бъде необходимо да носите специално ластично бельо, което да пристяга ръцете през първите няколко седмици след операцията. Процедурата не е болезнена и възстановяването е доста бързо. За намаляване на следоперативните болки помагат обикновени обезболяващи. До седмица може да се върнете на работа до една седмица след операцията.

Брахиопластика липосукция

Брахиопластиката е подходяща за пациенти с умерена до тежка отпуснатост на кожата и излишна отпусната кожа.

Това е процедура, която се прави след рязко отслабване, когато излишната кожа натежава и прави „ висящ ръкав“, който ни се иска да скрием в дрехите.

Чрез тази хирургична процедура се оформя контура на горната част на ръцете като се премахват увисналите кожа и подкожие, разположени между рамото и лакътя. Ако пациента има значително количество подкожна мастна тъкан, заедно с премахването на излишната кожа се прави и липосукция, за да се постигнат оптимални резултати и оформяне на ръцете.  

Обикновено престоят в клиниката е 1 денонощие, като конците се свалят на 12-14-ти ден. Също препоръчваме специално ластично бельо, което да пристяга ръцете през първите няколко седмици след операцията. 

Брахиопластиката има неоспорими предимства пред другите методи. Например, ефектът на брахиопластиката е несравним с липосукцията.

Липосукцията не влияе върху степента на еластичност на кожата. 

И така – ще се осмелите ли да вдигнете ръце високо!?