абдоминопластиката

4-те често срещани митове за абдоминопластиката

Както за мъже, така и за жени, оформеният и плосък корем се счита за олицетворение на добра, здрава и привлекателна фигура. Но дали поради генетика, раждане на дете, колебания в теглото или някои навици в начина Ви на живот – постигането на този плосък и стегнат корем може да бъде невъзможно с всички тези фактори, които работят активно срещу вас.

Пластиката на корема, иначе известна в медицината като абдоминопластика, е изключително желана хирургична процедура, която помага на пациентите да постигнат иначе непостижимото стягане на коремните мускули и премахване на излишната мазнина и кожа в коремната област за по-тонизиран и изваян корем.

Ако ви притесняват фактори като разтягане на кожата, упорити мастни натрупвания или отслабени мускули в коремната област – операцията абдоминопластика може да бъде идеалното решение за постигане на тялото, за което мечтаете. В тази публикация ще развенчаем някои от най-често срещаните митове за абдоминопластиката, за да ви помогнем да определите дали тази интервенция е подходяща за вас.

Мит 1 : Абдоминопластиката е процедура за отслабване

Една от най-често срещаните заблуди, които пациентите имат по отношение на абдоминопластиката е, че това е операция, предназначена за тези, които биха искали да отслабнат значително в коремната област. Поради това пластиката на корема не се счита за отслабваща или бариатрична процедура.

Всъщност идеалният кандидат за такава хирургическа намеса е човек, който е с нормално тегло или близо до неговото тегло и който е иначе активен и здрав, но е обезпокоен от появата на увиснал корем тип „престилка“ или отпусната кожа в областта на корема.

Това не означава, че абдоминопластиката няма да се справи с излишните мазнини в коремната област. Често пъти, по време на операцията за прибиране на корема, използваме техники за липосукция, за да минимизираме упоритите мастни натрупвания в зони, които са се доказали като устойчиви на диети и упражнения. По този начин се подобрява контура и тонуса на средната част на тялото.

Въпреки че коремът ви ще бъде по-плосък и по-стегнат след абдоминопластика, това няма да намали числото, което виждате на кантара. Поради тази причина, преди да се подложите на такъв вид хирургична процедура, теглото ви трябва да бъде в разумен диапазон и също така ще трябва да поддържате стабилно тегло най-малко шест месеца. Всички бъдещи значителни колебания в теглото могат да повлияят на резултатите от вашата операция.

абдоминопластиката

 

Мит 2 : Можете да получите същите резултати само с диета и упражнения

Що се отнася до постигане на плосък и стегнат корем, диетата и упражненията са добре известни като най-ефективните инструменти за отслабване, изграждане на мускули и подобряване на цялостното ви здраве и благосъстояние.

Въпреки това, докато всеки от нас трябва да включи правилното хранене и упражненията в ежедневието си, традиционните методи за отслабване все още имат своите ограничения по отношение на резултатите, които могат да осигурят. Без значение колко време и усилия сте вложили, не можете да контролирате къде точно ще отслабнете и все пак може да се борите с мазнините в коремната област, дори ако вече се постигнали идеалното си тегло.

Освен това има някои естетически опасения, че тренировките и правилното хранене просто не могат да свършат цялата работа. Например излишната или разтегната вече кожа на корема обикновено не може да бъде стегната или премахната без хирургическа намеса, особено когато това е резултат от бременност или масивна загуба на тегло.

Раждането на дете или значителните колебания в теглото могат да отслабят коремните мускули и да разтегнат вътрешния пояс на съединителните тъкани, известен като коремна фасция, което допълнително влошава появата на изпъкнал корем. Ако кожата, коремната стена или фасцията са се разтеглили, абдоминопластиката е единственият начин да се възвърне стегнатият и младежка вид на коремната област.

абдоминопластиката

Мит 3: Абдоминопластиката е само за жени

Хирургията на корема е четвъртата най-популярна хирургична процедура сред жените през 2018 г. със 152 446 жени, подложени на процедурата. Абдоминопластиката е невероятно популярна козметична опция за жени от години, отчасти поради многото необратими промени в средната част на тялото, които съпътстват бременността и раждането, като разтягане на кожата и коремните мускули.

Пластиката на корема често се комбинира с други козметични операции, извършвани едновременно, за да помогнат на жените да възстановят вида на тялото си преди раждане, а мъжете да възвърнат своята по-стройна физика.

Докато жените са съставлявали 96,8% от всички подложили се на абдоминопластика през 2018 г., от тогава насам броят на мъжете, които се възползват от тази процедура рязко се увеличава като се превръща в петата най-популярна козметична хирургия за мъже.

Наследствеността или значителната загуба на тегло могат да оставят мъжете с упорита коремна мазнина или отпусната кожа, която ги кара да се чувстват несигурни с тялото си. Независимо дали сте мъж или жена, абдомонипластиката ще стегне и тонизира контурите на корема ви, за да се чувствате отново комфортно в кожата си без да се притеснявате какво да облечете.

абдоминопластиката

Мит 4: Прекалено сте възрастни за абдомонипластика

Що се отнася до козметичната хирургия, възрастта наистина е само число. Докато по-голямата част от пациентите, претърпели операция на корема през 2018 г., са били на възраст между 35 и 50 години (56,3%), 21% са били на възраст между 51 и 64 години и четири процента са били на възраст над 65 години.

Няма грешна възраст за абдомонипластиката, но има критични фактори, които ще бъдат взети под внимание от вашия пластичен хирург.

За да бъде добър кандидат за абдоминопластика, пациентът трябва да бъде:

  • Физически здрав: Преди да се подложите на инвазивна хирургия, трябва да сте в добро здравословно състояние, за да предотвратите усложнения.
  • Непушач: Тютюнопушенето може да инхибира лечебния процес или да причини сериозни усложнения както по време, така и след операцията на корема. Ако пушите, ще бъдете помолени да откажете или поне драстично да намалите пушенето 2 месеца преди и след процедурата.
  • В рамките на стабилно, здравословно тегло: Хирургията на корема не е предназначена за значителна загуба на тегло или за лечение на затлъстяване.
  • Реалистични очаквания: Макар, че абдоминопластиката драстично ще подобри контурите на средната ви част и ще осигури дълготрайни резултати, никоя хирургична процедура не може да спре процеса на стареене или да осигури съвършенство.

Ако искате да научите повече за Абдоминопластиката вижте тук: https://julyplasticsurgery.com/abdominoplastika/

Снимки преди/след виж тук:

https://julyplasticsurgery.com/galeria-julia-aestetic-clinic/