Отопластика

Отопластиката е пластична операция на ушите, при която се моделира хрущялът, за да се осъществи необходимата корекция за позициониране на ушните миди.

Най – често се прилага когато ушите са ,,щръкнали” или отдалечени от главата. Целта е да се приберат по близо до главата, да бъдат симетрични и с естетически пропорции спрямо формата на лицето.

Отопластиката може да се извърши при всички пациенти който са навършили 7 годишна възраст. Това е възрастта, когато приключва растежът на ушите и хрущялът е по мек и лесно може да се моделира.

Как протича операцията?

Операцията се извършва с местна упойка и венозна седация. При желание от страна на пациента може да се използва и обща упойка. Продължителността на операцията е около 1 час. Разрезите се правят в естествената гънка зад ушите. Така белегът остава максимално скрит. Кожата и мускулите се отделят от хрущяла. Той се изпилява и изтънява по линията за корекция, за да бъде по-лесно моделиран. След това със специални нерезорбируеми конци хрущялът се пристяга на няколко места, като по този начин се прибира горната част на ушната мида към главата. По този начин формата на хрущяла се преструктурира и разрезът се зашива. 

В случаите, когато има нужда от намаляване размера на ушната мида, част от хрущяла и кожата се изрязват. Когато липсва част от ухото, включително и при наранявания или изгаряне, се присажда кожа. След процедурата се поставя хирургична превръзка.

Възстановителен период

Той е сравнително кратък. Няколко часа след операцията пациентите могат да се приберат вкъщи. Възможно е да имат болки и дискомфорт през първите 2-3 дни след операцията. Конците се отстраняват 7 дни след операцията. Необходимо е да носи придържащата лента за уши за около месец или два.

Какво съветваме?

Като начало консултацията с пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура ще се постигне оптимално подобряване на формата на ушите.

Как да се подготвите за операцията?

Пластичният хирург ще обясни всичко необходимо за процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат направени инструкции относно  тестове и лекарства, медикаменти в самия ден на операцията, информация за вида упойка.

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения.

доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULY AESTETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.

Други процедури лице

Скъпи клиенти, представяме Ви най-търсените процедури в клиниката

Процедури лице

Дермални филъри

Процедури лице

Ботулинов токсин

Процедури лице

Мезотерапия

Процедури лице

Inus