Брахиопластика

За красиви и стегнати ръце

Брахиопластиката представлява хирургична операция с цел пластика или лифтинг на ръцете в частта от лакътя до рамото. 

С годините нормално кожата се отпуска и увисва, което нарушава линията и цялостната симетрия на тялото. Меките тъкани губят еластичността си и кожата се променя.Чрез брахиопластиката се оформя контура на горната част на ръцете като се премахват увисналите кожа и подкожие, разположени между рамото и лакътя. Целта е ръцете да добият по-стегнат вид и пропорционалност спрямо останалата част на тялото.

Как протича операцията?

Брахиопластиката е операция, която се извършва с обща анестезия. Продължителността й е около 2 часа.

Като начало се прави се S-образен разрез от вътрешната страна на горната част на ръката, считано от подмишниците надолу към лакътя. Разбира се точната дължина на разрезите зависи от степента на излишната кожа и мазнина, които трябва да бъдат отстранени при всеки пациент. След като приключи операцията разрезите се зашиват, покриват се с хирургична превръзка и в някои случаи се слагат дренажи.

При пациенти със значително количество подкожна мастна тъкан, заедно с премахването на излишната кожа се прави и липосукция, за да се постигнат оптимални резултати и оформяне на ръцете. 

Възстановителен период

Престоят в клиниката е 1 денонощие. Конците се махат на 12-14-ти ден. На всеки 2-3 дни от операцията превръзките се сменят. Препоръчително е пациентите да носят специално ластично бельо, което да пристяга ръцете им през първите няколко седмици след операцията. Процедурата не е болезнена и възстановяването е доста бързо. За намаляване на следоперативните болки помагат обикновени обезболяващи. Пациентите могат да се върнат на работа до една седмица след операцията. Леки физически упражнения и натоварвания са възможни няколко дена след операцията. По-сериозна активност е препоръчителна след месец.

Какво съветваме?

Като начало консултацията с пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура ще се постигне оптимално подобряване на очертанията на гърдите ви.

Как да се подготвите за операцията?

Пластичният хирург ще обясни всичко необходимо за процедурата. Преди самата операция ще Ви бъдат направени инструкции относно  тестове и лекарства, медикаменти в самия ден на операцията, информация за вида упойка.

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения.

доктор
Професионализъм

И защото вашето здраве е най-важно – ние се открояваме с професионални услуги. Нашият екип е съставен от доказани специалисти в областта на пластичната и естетична хирургия.

подход
Индивидуален подход

Изборът на лечение e строго индивидуален, за да отговори най-правилно на вашите крайни цели за резултат. Консултацията е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез желаната от вас процедура, ще постигнете оптимално подобряване на вашия външен вид.

В JULY AESTETIC CLINIC

може да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Нашият екип разполага с всички необходими дипломни и следдипломни сертификати за работа в областта на естетичната медицина.

Други процедури лице

Скъпи клиенти, представяме Ви най-търсените процедури в клиниката

Процедури лице

Дермални филъри

Процедури лице

Ботулинов токсин

Процедури лице

Мезотерапия

Процедури лице

Inus